Rychlá rota

Někteří členové VCC Spořice jsou rovněž členy Rychlé roty Chomutov. Měl bych tedy nastínit, co to vlastně ta Rychlá rota je. Není to vesnická úklidová služba, jak se může na první pohled zdát.

Rychlá rota Chomutov je volné uskupení libovolného počtu jezdců – zpravidla motocyklistů – kteří mají touhu vyvětrat sebe i své stroje. Věk „Roťáků“ i strojů je zcela neomezený. Na akce se vypravují zásadně po vlastní ose. Málokdy se stane, že případnou poruchu nedokáží vyřešit operativně u krajnice, neboť v kastlíkách strojů se ukrývají různorodé náhradní díly a nástroje.

Tradičně RR vyráží na srazy veteránů pořádané jak v okolí, tak i do míst, kde „je to daleko i autem“. Ať už jako účastníci, nebo jen na čumendu. Projížďka po okolí bez konkrétního cíle je ideální příležitostí, kdy s kolektivem pohovořit.

Přidat se může kdokoliv, kdo disponuje starým strojem a v ideálním případě i dobovým oblekem.

(Za VCC Sp DP)

Další články

S Tatrou 500 HB přes Jizerky (29.6.2024)

S Tatrou 500 HB přes Jizerky (29.6.2024)

Dne 29. června jsem se zúčastnil společně se synem Jirkou další výpravy Tatrou 500 HB. Odjezd z Dobříče byl v 7:00 směrem do Liberce. První zastávka byla v areálu společnosti Alfavaria. Konal se...

Tatrou 500 HB do Kopřivnice a zpět (8.6.2024)

Tatrou 500 HB do Kopřivnice a zpět (8.6.2024)

V brzkých ranních hodinách vyrazila skupina 3 členů VCC Spořice + dalších 5 osob z Chomutova do Kopřivnice. Respektive - v 5:00 vyjížděl z Dobříče u Kladna zájezdní autobus ROH n.p. Kopřivnice TATRA...

Kontakt

Jsme malá parta nadšenců, která si našla zalíbení nejen v automobilových a motocyklových veteránech, ale rovněž v historických strojích, technice a obecně ve všem, co ke starým časům patří. Neděláme mezi sebou rozdíly, ale vzájemně se doplňujeme. Někdo má rád období první republiky, jiný si libuje v autech z Tuzexu, další se soustředí na motorky nebo stabilní motory.

Veteran car club Spořice spolek
IČO: 17918162
Nerudova 248, Spořice 431 01

vccsporice@seznam.cz

Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem.

Jako spolek VCC Spořice rádi podpoříme svou aktivitou jiné akce podobného charakteru, neboť stroje udržujeme a renovujeme právě proto, abychom s nimi jezdili. S tím je spojené testování historických vozidel, které může spolek VCC Spořice provádět.