Rudokožci v rudohoří (27.7.2024)

Na jaře proběhl internetem nenápadný plakátek o mezinárodním setkání motocyklů Indian v Mostě. Akce se koná 27.7.2024. Uložil jsem do podvědomí, že by bylo za hodno se na takovou akci alespoň z povzdálí podívat. Veřejné informace o akci vesměs žádné. Stěžejní info mělo být na stránkách https://www.iir24.cz/.

Konec konců si nás tato akce našla sama, neboť od kolegy veteránisty z Litvínova přišlo zásadní info (za což mu děkujeme). Ve zkratce – účastníci srazu mají uzavřenou společnost na hipodromu, ovšem v sobotu v čase mezi 14:00 – 18:00 budou mít zastávku na Autodromu Most, kde proběhne výstava jako součástí promo akce nových motocyklů INDIAN. Veřejně přístupno. A co víc, kdo přijede na motocyklu do roku výroby 1953, bude vpuštěn na parkoviště společně s Indiány.

Členové VCC Spořice a členové Rychlé Roty Chomutov to vzali za své, oprášili méně ježděné starší kousky. Někteří je dokonce po letech sundali z regálu, aby netrhali partu. Ve finále se ukázalo, že to byla velice pěkná finta a na parkoviště byl vpuštěn kde kdo, ale alespoň byla nějaká záminka, proč do Mostu nejet na stroji, který je běžně v užívání.

A protože Most je kousíček, vzali jsme to jako takovou hvězdicovou jízdu. Tomáš s Romanem na tandemu vyrazili na užitkové tříkolce Monos z roku 1927, Raduz oprášil rikšu ČZ 150 – to byla pomalejší část skupiny. Cestu jsme jim křižovali já se Standardem a Michal na „péráku“. A jako nejrychlejší – hodinu a půl po nás – vyrazil Jára se svou Victorií 250ccm se slovy, že se rozhodně nebude loudat 30km/hod. To je ideální cestovní rychlost pro Zetor 25, ale asi bych neukecal, že se jedná o motorku. : )

Ukázalo se, že stačilo vyrazit o hodinu později, ale alespoň jsme mohli zkrátit čekání na pumpě s nanukem a jinými potěšeními. Cestou jsme potkávali různé Indiány osedlané Indiánama s pérama na helmách, kteří se pomalu vraceli z dopolední projížďky.

Na autodromu jsme loudili něco k snědku. Ani jsme nemuseli váhat a všichni skočili po výborné klobáse z grilu, schované hned za restaurací. Jen se potvrdilo, že to byla mnohem lepší volba, než špagety za 350Kč.

Ještě po druhé hodině parkoviště trošku zelo prázdnotou, ovšem ve 14:30 to začalo. Během pár minut se prostor zaplnil nespočtem nejen červených motocyklů s vyobrazeným Apačem na nádrži. Bylo na co koukat.

Konec zbytečných slov, přesvědčte se sami fotogalerií: Zonerama. Případně i s videi na našem Facebooku. A nebo video samotné na YT.

(Za VCC Spořice David Prchal)

Další články

Spořická šedesátka 2024

Spořická šedesátka 2024

Rok se s rokem sešel a v sobotu 7. září 2024 proběhl 2. ročník Spořické šedesátky. „A modří už vědí“, že se jedná o setkání historických vozidel. Náplní akce je uspořádat program pro 60 – předem...

Spořická šedesátka 2024

Spořická šedesátka 2024

7. září 2024 Hlavním úkolem a cílem VCC Spořice je uspořádat společně s obcí Spořice jednou ročně – a to v září – Setkání historických vozidel – Spořickou šedesátku. Jak už název napovídá, setkání...

Kontakt

Jsme malá parta nadšenců, která si našla zalíbení nejen v automobilových a motocyklových veteránech, ale rovněž v historických strojích, technice a obecně ve všem, co ke starým časům patří. Neděláme mezi sebou rozdíly, ale vzájemně se doplňujeme. Někdo má rád období první republiky, jiný si libuje v autech z Tuzexu, další se soustředí na motorky nebo stabilní motory.

Veteran car club Spořice spolek
IČO: 17918162
Nerudova 248, Spořice 431 01

vccsporice@seznam.cz

Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem.

Jako spolek VCC Spořice rádi podpoříme svou aktivitou jiné akce podobného charakteru, neboť stroje udržujeme a renovujeme právě proto, abychom s nimi jezdili. S tím je spojené testování historických vozidel, které může spolek VCC Spořice provádět.